Hopp til hovedinnholdet

Er alkohol verre enn energidrikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, I media for tiden handler det mye om hvor farlig energidrikk er osv. Men hvor farlig er det egentlig? Og hvordan er energidrikk i forhold til øl? Jeg inntar nesten ingenting energidrikk, men lurer fortsatt på hvor farlig det er når jeg faktisk inntar. f.eks: Hvis man drikker 2-3 energidrikk i måneden (0,5l boks) har det noe å si? Og i forhold til øl, hvordan påvirker det meg? Jeg vil selv si at om man tar 2-3 (0,33l boks) øl for å kose seg i måneden, så er det verre en hvis man drikker 2-3 (0,5l boks) energidrikk i måneden for å kose seg! Rett og slett noe jeg har lurt på lenge, og har blitt rimelig skremt av både media og foreldre/familie som sier jeg er avhengig av energidrikk de 2-3 gangene i måneden. De derimot kan drikke så mye øl og vin de vil. Men brus det får jeg i bøtter og spann av for det er jo tydeligvis plutselig blitt så mye bedre å drikke!

SVAR

Besvart 19.09.2017 19:51:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle