Hopp til hovedinnholdet

 kompisen min drikker mye. Hva kan jeg gjøre? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en kompis som jeg har kjent i litt over et år nå. Vi er ikke utrolig nære, men har vært venner som har hengt sammen i ny og ne. Jeg studerer en annen plass nå riktignok, så vi møtes ikke så ofte som vi kanskje skulle ønske. For en liten tid tilbake døde en av foreldrene hans. Jeg vet at det har vært tungt for han, naturligvis. Jeg er også veldig klar over at han har vært en skikkelig partytype, så et høyt alkoholkonsum har ikke vært unormalt. Men her forleden møttes vi og så fortalte han at han har drukket nesten hver dag de siste to månedene. Ofte for å dra ut på byen, men ikke alltid. Jeg bekymrer meg for at han begynner kanskje å brygge på noe uheldig. Samtidig vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Vi er ikke supergode kompiser, så jeg føler meg ikke i stand til å ta det opp. Samtidig vet jeg at han alltid har vært ute masse, så jeg tror han bare kommer til å si det. Han har forøvrig også bare venner som drikker masse (jeg er unntaket). Setter veldig pris på hjelp.

SVAR

Besvart 21.09.2017 18:37:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
account_circle