Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å bevise at jeg er selvstendig nok til å være med de eldre vennene mine på fest?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 14 år som har mange eldre venner. De eldre vennene mine (2002-kull) har begynt med drikking. Dette har jeg også lyst til å være med på, men vær gang jeg spør kommer de alltid med unnskyldninger. Som f.eks «du må vente til du blir ett år eldre» eller «dette er ikke bra for deg». De har flere ganger sagt selv at jeg ikke ser ut som en 03’er. (2003-kull) men alikevel får jeg ikke være med. Jeg vet vilkårene og konsekvenser for drikking. Dette sårer meg selvom jeg er yngre og de nødvendigvis ikke vil inkludere meg for mitt eget beste. Hva skal jeg gjøre for å bevise at jeg er selvstendig nok til å skjønne hva jeg driver med for at de skal inkludere meg? Håper ikke spørsmålet er for dumt

SVAR

Besvart 09.10.2017 12:42:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol til mindreårige

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

 

Les mer
attach_file

Noen å snakke med om drikkepress

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle