Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplevde å få blackout etter å ha drukket for mye alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 20 år som i helgen opplevde å få blackout etter å ha drukket for mye alkohol. Jeg drikker svært lite til vanlig, pleier å nøye meg med én øl på fest. (Er ofte på fest uten å drikke også) Uansett så opplevde jeg at jeg mistet kontroll over alkoholinntaket på festen jeg var på nylig, og jeg husker virkelig ingenting fra timen før jeg la meg. Jeg hadde spist lite, er 159 høy og veier 51 kilo, så det var ikke så mye alkohol som skulle til. Det jeg lurer på er hvorfor jeg ikke kastet opp? Jeg sliter også veldig med angst etter det som skjedde, og synes det var utrolig skremmende å miste kontroll. Hvordan kan jeg takle disse følelsene? Festen var i huset mitt, og jeg våknet opp i sengen på rommet mitt med pysj på, men hvordan kan jeg være helt sikker på at jeg ikke ble utsatt for noe kriminelt likevel? Og jeg vet at såpass høy promille skader hjernen, men kan jeg ha fått permanente skader eller økt risiko for hukommelsestap senere?

SVAR

Besvart 03.11.2017 15:29:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle