Hopp til hovedinnholdet

Zoloft og alkohol

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Sååå jeg går på noen medisiner for depresjon som heter Zoloft. Jeg tar 50mg. Jeg har snakket med psykologen min om hva som kan skje hvis jeg drikker alkohol. Det verste som kan skje i følge hu, er at jeg kan bli deprimert igjen. Er dette faktisk sant eller er det noe hun sier for å "skremme meg" siden jeg er mindreårig og drikker alkohol? Jeg tenker selv at jeg må drikke ekstremt mye for at det skal skje. Jeg var på en fest i går der jeg drakk, ingenting har skjedd. Er det noen andre medisiner som går bedre med alkohol? (jeg vet at jeg ikke burde drikke fordi jeg er under 18, faren min er alkoholiker, så jeg vet hva jeg driver med for jeg vil absolutt ikke bli som han) Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for brevet ditt.

Det er veldig bra at du spør om det, fordi det viser at du bryr deg om det og du bryr deg om din egen kropp. Nå har du allerede kombinert disse to og du merket ingenting. Når det er sagt så står det i felleskatalogen at det frarådes og blande alkohol med Zoloft. Det er i grunn ikke lurt å blande noen tabletter med alkohol. Det er blant annet for å beskytte leveren din og for å unngå uheldige bivirkninger. Effekten av Zoloft vil også kunne forventes å ikke bli like god. Jeg håper du tar vare på deg selv fremover og forsøker å unngå alkohol og beskytte deg selv mot uheldige bivirkninger. Lykke til videre.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol