Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine drikker flere ganger i uken og mye i helgene, er det bra og er det vanlig? De drikker selv om jeg ikke vil at de skal det.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 13 og lurer på om det er vanelig å drikke flere ganger om uken? Både mamma og stefaren min drikker i ukedagen og helgene. Når det kommer til helgene så drikker mamma mange glass vin og stefaren min drikker 6-12 øl og noen glass vin på en kveld. Er det bra å drikke så mye alkohol i Helgene. Jeg sier til de at jeg ikke liker at de drikker så mye når jeg er hos de fordi jeg er redd for at de skal bli fulle når jeg er der. Men de gjør det selvom jeg sier at jeg ikke vil at de skal det. Hilsen en bekymret og redd jente .

SVAR

Besvart 09.11.2017 11:43:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor drikker man?

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
account_circle