Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Drukket før jeg var 18 år - bør jeg si det til foreldrene mine?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en avtale med foreldrene mine at hvis jeg ikke røyker, drikker eller snuser frem til jeg er 18 år gammel, betaler de halve lappen for meg. Problemet er at jeg var så dum at jeg drakk littegrann en kveld og jeg vet ikke om jeg skal si det, og ikke få pengene, eller si sannheten, å måtte lyve frem til jeg er 18 og få penger jeg ikke har fortjent... Fra veldig usikker 15 år gutt

Besvart 14.11.2017 19:38
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du skriver at du får dekt halve lappen hvis du ikke drikker, snuser eller røyker før du er 18 år.

Dette er etisk dilemma. Du har smakt alkohol.

Hva tenker du reaksjonen fra foreldrene dine vil være hvis du er ærlig? Vil de da gå tilbake på løftet om å være med å sponse lappen?

Hvis de er så strenge at de ikke tolererer at du har smakt på alkohol, syns jeg de er i overkant grensesettende.

Det jeg håper at de tenker, er at du ikke skal "gå på fylla" før du er 18 år. Slik jeg forstår deg har du smakt, ikke drukket. Her er det snakk om hvordan du definerer begrepet "drikke".

Vel, det finnes ingen fasit. Reflekter litt rundt det jeg har kommet med av innspill. Den siste avgjørelsen må du ta selv.

Du er ikke et dårlig menneske eller en skuffelse, selv om du har smakt alkohol før du er 18 år. Det er derimot riktig, og viktig, at foreldre setter grenser for hva som tolereres.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Flasker med alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen, hva promille er, og mye mer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre