Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg kanskje begynner å få et alkoholproblem

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg vet ikke hva som skjer med meg, men jeg tror jeg kanskje begynner å få et lite problem. For tre år siden begynte jeg å drikke smått. I fjor drakk jeg av og til, men i år har det vært omtrent hver helg. Jeg har skrevet opp hvor mye jeg har drukket i år (siden januar) og da har jeg vært full 62 dager tilsammen. Nå i det siste har jeg begynt å få en slags ''brusing'' i kroppen når jeg ikke får alkohol. Jeg blir på en måte urolig, og glad ved tanken på alkohol. Jeg gleder meg til neste gang jeg skal bli full, som som oftest er i helgene. I går var det onsdag, og jeg fikk den brusingen i meg igjen. Jeg gikk på polet og kjøpte en flaske sprit og drakk den alene hjemme sammen med en cider. Jeg var altså full på en ukedag, selvom jeg hadde jobb dagen etter. Nå lengter jeg bare mer etter alkohol. I tillegg så blir jeg så sint når jeg drikker. I går havnet jeg i ''slåsskamp'' med en gutt jeg hater. Begge brødrene mine er alkoholikere. Hva skal jeg gjøre? Begynner jeg å bli avhengig?

SVAR

Besvart 01.12.2017 16:41:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle