Hopp til hovedinnholdet

Hjerneskade etter binge drinking?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg leste en artikkel nå i går om binge drinking. Og at det var skadelig for hjernen. Da kom jeg til å tenke på en episode jeg hadde for 1 år siden, da jeg drakk 10-12 enheter i en tidsperiode på 2-3 timer. Jeg har begynt å bekymre meg for at jeg har pådratt med varige kognitive skader av denne hendelsen, men at skaden er så liten at jeg ikke merker noe av det. Jeg husker hele hendelsen. Bortsett fra detaljer, som alle jeg var med osv. Artikkelen jeg leste var fokuset på at gjentatte hendelser kunne være skadelig, men da er vel en enkeltstående også skadelig? Har ikke rørt alkohol siden og er utrolig bekymret av det hele. Føler at mine sjanser til å utrette noe stort i livet er hemmet som følge av dette, fordi jeg har pådratt meg varige skader som vil begrense meg. Når det er sagt vil jeg også nevne at jeg har vært på behandling for hypokondri før, og at jeg er svært varsom med hodet mitt. Er det grunn til bekymring etter en enkelt hendelse, eller er det hypokondri?

SVAR

Besvart 11.01.2018 16:45:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle