Hopp til hovedinnholdet

Skal ta alkohol hjemmefra, hva skal jeg si hvis de oppdager det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 14. Jeg skal skaffe noen venner alkohol. Jeg skal ta alkoholen hjemmefra. Det jeg er redd for er at de skal finne ut at de mangler en hel flaske. Så jeg bare lurer på hvis de finner ut at den er vekke, hva skal jeg si? Hva skal unnskyldningen min være liksom? Han jeg skal skaffe alkohol til sa også at jeg skal få tilbake en annen gang.

SVAR

Besvart 15.02.2018 10:40:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Sett dine egne grenser

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

 

Les mer
account_circle