Hopp til hovedinnholdet

Har jeg virkelig et alkoholproblem?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, de siste månedene har jeg fått en vane med at jeg drikker sprit alene i helgene for å slappe av/kose meg. Elsker følelsen av at alkoholen senker skuldrene mine og gir en slags varme i livet som jeg ellers aldi opplever. Jeg hører på musikk mens jeg leser om all slags ting på nettet, og ser på videoer/film og gamer osv.. Pleier sjeldent å gå ut med venner. Har ikke så mange venner lenger, og synes bare det er stress og lite givende, Selv om jeg egentlig har et sosialt behov inderst inne. Har liksom mistet interessen de siste årene. Gleder meg hele uka til jeg kan drikke. Vet det høres deprimerende ut, men det er ukas lyspunkt. Drikker fredag og lørdag, og det går som regel en flaske med 40% vodka hver helg. Har egentlig ikke tenkt stort over denne vanen, har tenkt at andre folk drikker jo mer, og jeg begrenser det til helgene. Tok nylig AUDIT-testen med score 12. Har jeg virkelig et alkoholproblem?

SVAR

Besvart 22.02.2018 11:42:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle