Hopp til hovedinnholdet

Blir kvalm og får vondt i magen av alkohol

Jente 13 år
 

Spørsmål

Drakk alkohol for forste gang da eg va 12 eg drakk ca litt mindre en en tredje del rom ble drita hver gang eg drikke litt eller tar en liten slurk alko saa spyr eg eller blir kvalm magen begynner aa brenne au men ikkje saan drid vondt eg e tretten naa skjedde ca for et halv aar siden trenge en detaljert svar

Besvart 16.04.2018 15:58
 

Svar
Hei

Det er litt uklart hva du spør om så det blir litt vanskelig å gi deg et dataljert svar. Men vi tolker det slik at du blir kvalm og får vondt i magen når du drikker alkohol.

Alkohol er en gift som i store mengder kan være dødelig. Det er derfor helt naturlig at kroppen vil forsøke å kvitte seg med det, det er derfor mange blir kvalme og kaster opp.

Du skriver at du drakk rom. Det er en sterk drikke med høy alkoholprosent, og det skal ikke så mye til før kroppen reagerer, særlig ikke hos deg som er så ung.

Vi vil anbefale deg å vente noen år før du drikker alkohol igjen, og da velge drikke med lav alkoholprosent som kroppen  har bedre forutsetninger for å tåle. Opplever du drikkepress, synes det er vanskelig og si nei, eller er det  en annen grunn til at du drikker alkohol? Er det problemer av noe slag kan det være lurt å snakke med en voksen om det. Helsesøster på skolen, sosiallærer eller en annen voksen du stoler på. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

- Må jeg drikke for å passe inn i gjengen?

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Alle andre rundt meg drikker alkohol på fester, og jeg føler at jeg også må gjøre det for å passe inn. Hvordan skal jeg takle drikkepresset?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol