Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg snakke med vennene mine om at de drikker alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13 år som har mange venner som vil eller drikker alkohol. Jeg syntes dette er utrolig teit men vil ikke si ifra, for er redd for at de skal bli sure eller tenke at jeg er pyse som ikke tør å gjøre det selv. Jeg er også ganske bekymret for jeg vil ikke at noe skal skje dæm, for alkohol er jo gift for kroppen, iallfall når man er så ung. Jeg vet jeg ikke skal blande meg, og la de bestemme over seg selv, men syntes egentlig ikke dette er greit. Så jeg vet ikke om jeg skal si noe til dæm eller bare ikke bry meg. Hvis jeg evt snakker med foreldrene deres kommer de selvfølgelig bare til å bli sure, så det vil jeg ikke.

SVAR

Besvart 15.04.2018 12:06:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle