Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg være ærlig med foreldrene mine når det gjelder alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har en avtale med foreldrene mine om at jeg ikke skal drikke alkohol før jeg er 18 år da betaler de lappen for meg Jeg forteller alt til foreldrene mine. Jeg har bursdag om to uker og blir 18, men har lyst å dra på fest før det. I fjor var jeg veldig klar på at jeg ikke ønsket å drikke, noe foreldrene mine selvsagt støttet. Men i år har jeg på en måte gitt meg ut for å være litt mer interessert når det kommer til alkohol og festing. Da sa moren min klart at man drikker ikke før man er 19 nå plutselig. Og selv sier hun at hun aldri har drukket seg full og hun drakk ikke før hun var 20 og var edru hele russetida osv. Det går jo rett på samvittigheten min å det vet hun. Jeg har en eldre søster som hadde samme avtale, men hun brøt den noen måneder før. Dette vet mamma, men betalte lappen uansett. Spørsmålet er, skal jeg være ærlig å si dette, eller er det greit at de ikke vet alt. Vil de vite alt? Kjenner å at jeg ønsker å begynne å bestemme over meg selv og ikke alltid høre på dem.

SVAR

Besvart 16.04.2018 17:54:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Samvittighet, en fin ting?

Samvittighet er noe vi kjenner inni oss, en følelse eller tanke om hva som hjelper oss med å skille på hva som er rett og galt.

 

Les mer
attach_file

- Kjøper alkohol uten å være 18 år

Jeg er en gutt på snart 17 år. I påsken skal jeg på hyttetur, og har tenkt å drikke alkohol. Men det er en ting jeg lurer på. Hva skjer hvis jeg blir tatt for å kjøpe øl?

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
account_circle