Hopp til hovedinnholdet

Er moren min streng?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Mamma er veldig streng når det gjelder alkohol, jeg får ikke lov å drikke før jeg er 18. Jeg har ikke vært i et miljø der det er mye alkohol og har hatt venner som ikke drikker, derfor har jeg ikke brydd meg så mye om alkohol. Men, jeg er 18 om noen måneder og venninna mi fyller 18 før meg og skal ha fest, med litt alko. Jeg kan ikke drikke, om jeg hadde gjort det sp hadde mamma merka det og da føler jeg at jeg har gjort noe feil og skuffet henne. Har alltid vært et såkalt englebarn og fulgt regler, men tar gjerne en diskusjon om jeg er uenig i noe. Har hatt en grei og rolig ungdomstid. Men på denne festen skal folk drikke litt og jeg føler det blir rart at ueg ikke drikker. Begynner også å bli litt nysgjerrig på alkohol. Venninna mi sa at hun kunne droppe alkoen om jeg ikke kunne, men da ødelegger jwg litt? Mamma har også sagt at når jeg er 18 og skal drikke må jeg drikke rolig og med omhu, og det skal jeg. Hva syns dere? Er mamma streng?

SVAR

Besvart 25.04.2018 19:12:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle