Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det lett å kjøpe røyk og battery energidrikk? Må man være 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, som du ser er jeg bare 13. Jeg drikker battery og jeg lurer litt på om det er alkohol i den, venninami sa at det var 0,05%. Hvorfor er aldersgrensen 18 år, det er veldig lett å få tak i. Det samme med røyk, flere steder bryr de seg ikke om alderen dems. Jeg er lit beskymra for vennina mi, hu sier jerne ja til en røyk nor som helst og drikke med alkohol. Hvis hun får kjangsen drikker hu og røyker hu, det er veldig lett å få tak i, jeg synes at de burde ha strengere regler på dette. en jente jeg kjenner som er et år eldre en seg sa ay hu hadde fot tak i røyk på 7-eleven, hu trengte bare å vise bilde av henne som var på bankortet. Det var en man i kasse som ikke brydde seg om alderen hennes. Jeg er redd for at det er desverre flere steder som gjør dette her. Det er ikke bra fordi det er yngre og yngre aldere som begynner med røyking. Jeg fortalt vennina mi hvor dumt det er og vor dårlig farmora mi er nå men hun brydde seg ikke litt en gang.

SVAR

Besvart 23.05.2018 10:44:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Energidrikker

Det er ingen aldersgrense for når du kan drikke energidrikke, men unge rådes til å ikke drikke det ofte. Foreldre og butikken kan nekte deg det.

 

Les mer
attach_file

Aldersgrense 18 år på snus, røyk og vape

Får 14-åringer straff for å snuse? Kan de kjøpe lakrispiper? Les om aldersgrenser på produkter med tobakk her.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle