Hopp til hovedinnholdet

Har kjøpt vin til en mindreårig venninne og angrer - hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er eldre enn de andre vennene mine pga jeg tok et "friår" etter tiende klasse. En venninne jeg går i klasse med er fremdeles 17. Tidligere har hun hatt kjæreste på min alder som har fikset drikke til henne når det har vært fest og jeg har ikke tenkt på henne som yngre enn meg egentlig, men nå har de slått opp og hun spurte meg om å lange. Jeg ville ikke og sa at hun fikk spørre noen andre siden mange i klassen er 18 nå, og det gjorde hun men alle sa nei. Hun spurte meg igjen og maste veldig mye, så jeg gikk med på å kjøpe en vinflaske til henne. Det har jeg angret mye på i etterkant, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Burde jeg "melde meg selv"? Jeg er også redd for at dersom jeg nekter å kjøpe i framtiden at hun skal si til noen at jeg har kjøpt før - hun er ganske manipulerende.. Hva burde jeg gjøre??? Kommer jeg til å få noe på rullebladet dersom jeg sier ifra til politiet selv?? Hilsen VELDIG nervøs jente

SVAR

Besvart 09.06.2018 12:01:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alkoholloven

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
account_circle