Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt et alkoholproblem i en 2-3 år

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har hatt et alkoholproblem i en 2-3 år, dvs. 1-1.5l 40% sprit hver helg, noen ganger i ukedagene. Nå har jeg trappet ned og går på antabus, spørsmålet mitt er om det er vanlig å føle seg uvel, ha hodepine, kvalme og føle seg slapp og mild depresjon? Dette har vart i et par uker nå.

Besvart 14.09.2018 15:02
 

Svar
Hei

Gratulerer med at du har klart å slutte å drikke! De symptomene du beskriver er ikke uvanlige ved bruk av Antabus. Det er meget mulig at årsaken er bivirkninger av dette medikamentet. Du sier ikke hvor lenge det er siden du sluttet å drikke, derfor blir det vanskelig å si om det du opplever også kan være forårsaket av alkoholbrukes ettervirkninger.

Snakk gjerne mer med legen som skriver ut Antabus om hva du kan forvente av bivirkninger, og om det kanskje kan være en idé å redusere dosene Antabus etterhvert. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol