Hopp til hovedinnholdet

Har innsett nå at jeg har et rusproblem, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg tror jeg er på begynnelsen av å bli en alkoholiker... jeg har slitt lenge med å komme vekk fra avhengighet av amfetaminer og benzopiner. Jeg har vært vekke fra ulovlige rusmidler en god stund nå, men jeg har begynt å drikke alkohol på daglig basis, jeg føler at jeg trenger det, jeg føler at jeg trenger alkohol i hverdagen for de minste ting sånn som å ta bussen, være for meg selv, snakke med venner osv.. jeg har innsett nå at jeg har et problem selvom vennene mine har sagt det lenge til meg. Jeg vet bare ikke hvordan jeg skal slutte med alt av rus.. det er så ekstremt mye vanskeligere enn det høres ut som! Jeg klarer virkelig ikke hverdagen uten noe rusmidler! Jeg sliter hver eneste dag med ptsd, angst og andre diagnoser. Jeg kan ikke forklare hvor vanskelig det er bare å skrive dette anonymt siden jeg sliter veldig. Jeg vil ikke si dette til noen!! Vil ordne opp i alt selv siden jeg har fått så mange konsekvenser av å innrømme min tidligere rusbruk! Vil bare ha ett normal liv

SVAR

Besvart 12.10.2018 16:03:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Rus: kontakttelefoner

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Tips for å endre uvaner eller slutte med noe

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Vi gir deg råd for en varig endring, så det ikke bare blir med tanken.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle