Hopp til hovedinnholdet

Er redd og bekymret for kjæresten min når han fester

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har vært sammen i 14 måneder. Til fredag skal han på russeslipp til noen, vennene hans kjente. Han skal selvfølgelig drikker, selvom han bare er 01. Jeg skal ikke være med. Saken er det at hver gang han er på fest så sitter jeg hjemme og er drit redd og beskymret. De fleste gangene begynner jeg å grine fordi jeg er så redd! Jeg er mest redd det skal skje noe med han eller at han blir for full at han gjør noe med andre. Saken er også det at han har diabetes og han er kanskje ikke den som er mest nøye med sykdommen han har. Dette gjør meg veldig redd og det plager meg sikkelig hver gang. En vennen av meg som også har diabetes begynte å spy skum når hun drakk alkohol. Hun måtte bli henta med sykebil. Jeg håper så gjerne på at dere kan komme med noen tips eller noe. Sånn at jeg kan roe meg og ikke få panikk hver gang han skal ut. Jeg stoler selvfølgelig på han 110%. Men klumpen i magen vil ikke bort selvom jeg prøver å ta det medro.

Besvart 08.10.2018 23:23
 

Svar
Hei

Det er forståelig at du er bekymret for kjæresten din hvis han drikker mye alkohol. Når man drikker kan man bli mindre ansvarlig og miste dømmekraften. Alkohol kan også virke inn på blodsukkeret slik at det blir vanskelig å holde orden på blodsukkerverdiene og behovet for mat/insulin.

Du kan ikke ha kontroll over hva kjæresten din gjør til enhver tid. Det er kanskje ikke et mål at du skal bli trygg på at det går bra om kjæresten din drikker. Men du må øve deg på å tåle utryggheten. Kjæresten din har ansvar for seg selv. Hvis han velger å drikke så mye at han ikke klarer å ta vare på seg selv så gjør han det. Du kan ikke styre eller kontrollere hva han gjør. Du må velge om du ønsker å være kjæresten hans når han er som han er. 

Snakk eventuelt med kjæresten din om det du tenker på. Det at du stoler på han 110% er et godt utgangspunkt. Pass på at du ikke prøver å ta ansvar for han. Han må ta sine egne valg. Han har ansvar for seg selv også om han velger å drikke seg full. Snakk eventuelt med en venn, de voksne hjemme eller helsesøster på skolen. Du må finne ut av hvordan du kan forholde deg til de tankene og følelsene du har. Kanskje bekymringene dine er reelle, eller kanskje du bekymrer deg for mye? Spør eventuelt kjæresten din om han vil at du skal hjelpe han med noe slik at an unngår å komme i trøbbel. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hva er diabetes?

Diabetes og blodsukkermåling (foro: ung.no

Stadig flere unge får diabetes. Årsaken kan være arv, dårlig kosthold med for mye fett og sukker og mangel på mosjon. Men noen rammes også helt tilfeldig. Diabetes deles inn i to ganske forskjellige typer - diabetes 1 og 2.

Les mer

Kosthold med diabetes type 1

Diabetes type 1 (colourbox.com)

Diabetes type 1 lever man med hele livet, derfor er det viktig at man blir trygg og fortrolig med sin egen situasjon. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere.

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol