Hopp til hovedinnholdet

Strenge foreldre når det gjelder alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har veldig strenge foreldre når det kommer til alkohol, noe som jeg skjønner. Jeg bor i ei bygd hvor det egentlig er helt vanlig at folk som har blitt konfirmert drikker på fest.(ikke alle gjør det selvsagt). Jeg har holdt meg unna det, fordi jeg ikke vil skuffe foreldrene mine, og vil at de skal stole på meg. Jeg har jo smakt alkohol før, men liksom bare en slurk.. På siste lørdag arrangerte russen i bygda offentlig fest ( alle som vil komme kan komme) og det ble så jeg drakk litt, bare for å forstå hvordan det var. Ikke mye men nok til at jeg ble litt «svimmel». Jeg husker alt og gjorde ingenting «farlig». Jeg var heller ikke åpenlyst beruset. Jeg har veldig dårlig samvittighet for dette, og er redd for hvor skuffet foreldrene mine blir hvis de finner det ut, men samtidig gjorde jeg i mine øyne ikke noe så ille... jeg drakk jo ikke mye og hadde jo kontroll, og hadde det kjempegøy på festen... Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 10.10.2018 06:32:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle