Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg stoppe venninnen min fra å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Ei venninna av meg har plutseleg bestemt seg for å drikke, og eg har prøvd å stoppe ho, men ho sa at neste fest skal ho drikka. Eg vil virkeli prøve å stoppe ho på grunn av; eg vil ikkje ver dei einaste som ikkje drikke, eg synest det ikkje e kult/greit å drikka før man er 18 og det er egt veldi domt. Ho seie at det er spennande å prøve nye ting og at det blir gøyare med litt alkohol, men det synest ikkje eg. For noken veker sa ho at ho aldri skulle drikka før ho blei 18 og at alkohol smakte drit...så eg skjønne ikkje Koffer ho har plutseleg bytta meining. Og eg vil bare det besta for henne...håpe dåken svare kjapt, før ho gjer noko domt!

SVAR

Besvart 22.10.2018 17:43:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor drikker man?

Mange lærer tidlig virkningene og farene med alkohol gjennom egne og andres erfaringer. Likevel velger mange å innta alkohol. Hvorfor?

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle