Hopp til hovedinnholdet

Har gjort masse dumme ting når jeg har drukket alkohol

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 16 år!! Og jeg var store problemer med alkohol!! Og jeg har gjort masse masse dumme ting på grunn av det!! Her er noen grunnene!! 1: jeg sugde noen 2. Jeg røyka Hasj og 3. Jeg hadde dry humping med en dude!! Og jeg elsker alkohol men jeg gjør masse dumme ting på grunn av det! Men som sakt jeg vil ikke slutte å drikke det, ikke vits å skrive du må bare konsentrere deg fordi det vil ikke funke på meg!! Så har dere noen god råd til meg???? Takk for svaret

Besvart 29.10.2018 16:18
 

Svar
Hei

Det er ikke noen god følelse å ha gjort ting du egentlig ikke vil. Noen ting har du kanskje også lyst til å gjøre, men du har lyst til å gjøre det uten å ha drukket alkohol. Vi vet ikke hvordan du føler deg etter at disse tingene har skjedd, men hvis dette er noe du opplever som vanskelig vil vi oppfordre deg til å snakke med noen om det.

Vi skjønner godt at det ikke bare er å konsentrere seg, og at det ikke har funket for deg. En av virkningene til alkohol er at du tenker mindre på konsekvensene av det du gjør. Ønsker du å få bedre kontroll er den enkleste løsningen derfor å ikke få så høy promille.

Selv om du er helt bestemt på at du ikke vil slutte å drikke, er det noen andre ting som kan være lurt å tenkte på. Det første er hvor mye du drikker og hvor høy alkoholprosent du drikker. Vi vil anbefale deg å drikke lavest mulig prosent, da får du som regel bedre kontroll. I tillegg vil det hjelpe om du passer på å ikke drikke for fort. Det kan også være lurt å spise godt før du drikker og å drikke vann underveis.

Hvis du fortsetter å drikke alkohol håper vi at du vil gjøre det sammen med venner du er trygg på, eller i hvert fall ha med deg noen du kjenner godt. Da kan dere gjøre en avtale på forhånd om at dere skal passe på hverandre, og si ifra hvis den andre har drukket nok.

Hvis du trenger noen å snakke med om det som har skjedd kan du snakke med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom. De har taushetsplikt og er vant til å snakke med ungdom om disse tingene.

Lykke til!

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”One-night stand” eller tilfeldig sex – angrer du etterpå?

Jenter sitter på sengekanten og angrer (colourbox.com)

Har du opplevd å ha sex med noen (som du kanskje ikke engang kjenner) uten at det ble noe mer enn det? Du er ikke akkurat alene. Studie* viser at opptil 7 av 10 nordmenn har hatt minst en ”one-night stand”, så man kan si at tilfeldig sex er relativt vanlig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol