Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for en venn som ruser seg og har våpen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en ganske god venn som er litt utafor om dagen. Han drikker, snuser, røyker og vaper og han er bra 13 han å. Har ikke kjent han så lenge så bet ikke hvor lenge han har holdt på med dette,men jeg har er ganske godt forhold med han og vi Jar snakket om mye sammen. Han har også mange våpen. Foreksempel pistol og kniv. Han sender noen ganger snapper hvor han holder pistolen Mot hodet. Det virker ikke som om han har så godt forhold med foreldrene, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å ta det opp med han. Men han er ikke så glad i å snakke om det. Har selv vært borti alko og vape og det før jeg fylte 13. Takk for hjelpen

Besvart 09.11.2018 17:18
 

Svar
Hei

Det er flott at du vil hjelpe vennen din og at dere snakker sammen. Fortell han at du er bekymret for han og at han trenger å snakke med en voksen om hvordan han har det. Foreldrene sine, en lærer, helsesøster på skolen eller ringe til en hjelpetelefon for å få veiledning. 

Jeg vil også anbefale deg å få snakket med noen. Kanskje kan du og vennen din gå sammen til helsesøster på skolen og få hjelp til å få det bedre eller en annen person dere stoler på. 

Har vennen din et vanskelig forhold til foreldrene sine kan han ta kontakt med familievernkontoret eller barnevernet. Han kan også ringe en alarmtelefon og få hjelp. Der kan han være anonym og det kan være en greit start å snakke med noen om hvordan han har det. 

Det er fint at han har en god venn i deg. 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du støtte en venn som er i sorg?