Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13. Blir man full av å drikke 0.5 cider?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år . Blir man full ved å drikke cider ca 0,5L ?

Besvart 06.11.2018 15:16
 

Svar

Hei

Hvor mye man må drikke for å bli beruset avhenger av kjønn, alder, vekt, toleranse, dagsform og inntak av mat og væske før inntak.  "Å bli full" kan bety mye forskjellig.  Individuelle forhold har betydning for promillen, noe som gjør det så og si umulig å gi et helt nøyaktig svar. Forventninger til rusen er også med å styre hvilken påvirkning alkoholen får. Tempoet du drikker i har også betydning, fordi forbrenningen starter med en gang man begynner å drikke.

Når det er sagt er det viktig å være oppmerksom på følgende:

Du er bare 13 år og det er et kjent faktum at alkohol kan gi skadevirkninger, særlig hos ungdom. Fordi du ikke er ferdig utviklet hverken fysisk eller psykisk har du dårligere forutsetning for å takle alkoholens virkninger. Dette vil igjen øke sjansene for både fysiske og psykiske skader. I tillegg til fysiske og psykiske skader er det dessuten en økt risiko for å pådra seg akutte skader. Dette er fordi alkoholen reduserer vurderingsevnen. Ungdom har mindre livserfaring enn voksne, og kan derfor gjøre lite veloverveide ting i alkoholrus. Det er derfor lurt å være svært forsiktig med bruk av alkohol i ung alder.

 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Rus: kontakttelefoner

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Hva kan du gjøre hvis du har et rusproblem? Eller en venn eller noen i familien sliter med det? Da er det hjelp å få.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Promille - hvor full blir du?

Jente er full på fest (colourbox.com)

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol