Hopp til hovedinnholdet

Drukket litt mye alkohol, har jeg skadet hjernen permanent?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, nå i helgen var jeg på fest. Jeg tok med et par glass for mye med 40% absolutt. Dager etter festen så har jeg dårlig konsentrasjon, får med meg mye mindre når folk snakker til meg og hukommelsen er så nede som det går an å få det. Det er som å være full i en edru tilstand på en måte, selvom jeg ikke har drukket noe så skjer dette hver gang etter en fest i noen dager. Er dette normalt? Er dette permanent? Har jeg skadet hjernen?

Besvart 25.11.2018 15:19
 

Svar
Hei

Nei, du trenger ikke bekymre deg for permanent hjerneskade. Det er helt normalt å føle seg redusert i noen dager etter alkoholinntak, særlig når det er snakk om større mengder. Alkohol er likevel et rusmiddel som kan påvirke helsen din negativt, så du bør generelt være forsiktig med å drikke mer enn rimelig.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol