Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å ta med alkohol til Sverige

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på russetreff i Åre helga som kommer. Jeg er usikker på om jeg får svar til den tid, men jeg spør allikevel. Jeg lurer på om hva konsekvensene for å ta med alkohol på 20% over til Sverige er? Er usikker på om det er noen konsekvenser. Håper jeg får svar fort, det haster

Besvart 06.12.2018 22:46
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Slik jeg forstår deg lurer du på hva som vil skje etter svenske regler. Vi juristene her på ung.no svarer i utgangspunktet bare på hva som gjelder av norske regler, siden det er dette vi kan. 

Jeg fant likevel dette svaret fra et tidligere spørsmål, og så vidt jeg kan se gjelder dette fortsatt: 

I Sverige er det 20-års grense for å kjøpe alkoholholdige varer over 3,5 %. Det er dessuten 20-års aldersgrense for å innføre alkohol. Du kan derfor ikke ta med deg alkohol til Sverige. Hva du har lov å ta med til Sverige følger av svenske (og EU sine) regler. Mer informasjon om import til Sverige finner du på nettsidene til det svenske tollvesenet.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Flasker med alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i Europa, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen, hva promille er, og mye mer.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle MEST alkohol

Full

Hver gang du drikker deg full øker toleransenivået noe. Selv om forskjellen er liten, kreves det mer alkohol for å bli full neste gang.

Noen trenger lite alkohol for å bli full, og mister kontrollen. Uttrykket spy, drite, pule, sloss har sitt utspring i fyll. Flausene er mange, i tillegg til situasjonene man kan komme opp i.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol