Hopp til hovedinnholdet

Kan man ha rabatt / tilbud på alkohol?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Har utesteder lov å gi folk 50% rabatt på alkohol fordi de er stam kunder? Jeg jobber i butikk og det er jo veldig strenge regler på dette. som paragraf 8-12 i alkohol loven. "Det er forbudt for innehavere av salgsbevilling å gi spesielle rabattilbud ved omsetning av alkoholholdig drikk." Gjelder dette bare får butikker eller må utesteder og natt klubber også følge dette? syns det var veldig rart

Besvart 07.12.2018 10:39
 

Svar
Hei!

Det er som du sier strenge regler for å for å gi rabatt på alkohol. Man kan ikke gi et fast tilbud til en person fordi dette er en "stamkunde".

I en lovkommentar som omhandler § 8-12 står det at "Bestemmelsen gjelder ikke skjenking. Her kan det altså gis spesielle tilbud f.eks. for en bestemt tid på dagen".

Dette kan derfor forstås som at det er mulig å gi et tilbud på et spesielt tidspunkt for skjenking ute. Men så er det ikke lov til å reklamere for alkohol, slik at massebetegnelser som "happy hour" og lignende er ikke tillatt.

For å få et helt klart og korrekt svar på spørsmålet ditt vil jeg anbefale deg å ta kontakt med f.eks Næringsetaten i Oslo kommune som kan gi deg et klart svar.

 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alkoholloven

Forbudsskilt med alkohol (colourbox.com)

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol