Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli full av å drikke to cider 4,5%?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har ikke drukkket så mye før men jeg lurte på om man kan bli full av og drikke to cider 4,5%?

Besvart 07.12.2018 15:49
 

Svar
Hei

Du blir nok ikke full av å drikke to cider med 4,5 %, men dersom du ikke er så veldig vant til å drikke alkohol, vil du nok likevel merke en viss grad av alkoholrus. Med andre ord blir du sannsynligvis litt brisen, men neppe full. Det er uansett en god ting: dersom du ikke er så vant til å drikke alkohol, bør du ikke ha som mål å bli full. Det er bedre at du går mest mulig forsiktig fram, slik at du gradvis blir kjent med hvordan alkoholen virker på deg, og hvor godt du tåler denne påvirkningen. Sånn sett bør to cider med 4,5 % være mer enn nok i første omgang.

For øvrig bør du som ungdom utvise ekstra forsiktighet med alkohol (og rusmidler generelt), da du som ung og uerfaren er mer utsatt for å oppleve mulige bivirkninger og skadevirkninger. Derfor er det altså viktig at du er mest mulig forsiktig, og vi vil i utgangspunktet oppfordre deg til å utsette alkoholinntak så lenge du kan.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig. Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol