Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min hadde 3,8 i promille og tar masse Paracet - er det normalt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg kjenner en jente som drikker seg ofte full.Hun er 13 år og hun hadde 3,8 i promille og hun tar masse Paracet selvom hun ikke trenger å gjøre det Er det her normalt? Jeg vet at grensen er 18

Besvart 07.12.2018 16:01
 

Svar
Hei

Det er helt normalt at ungdom er nysgjerrig på rusmidler, men det du beskriver her, er ikke normalt. Å ha en promille på 3,8 kan være dødelig, og hvis hun i tillegg bruker mye Paracet, øker det risikoen enda mer. At hun bruker alkohol og Paracet på den måten kan være et tegn på at noe er alvorlig galt, og kanskje også et rop om hjelp.

Vi anbefaler derfor at du melder fra til noen om dette - snakk f.eks. med foreldrene dine, en lærer eller helsesøster på skolen, eller kontakt Alarmtelefonen 116 111 (som kan bidra med å finne et hjelpetiltak for henne). Dette er ikke å sladre, men heller noe du gjør av bekymring, fordi du vil hjelpe henne. Og hvis hun faktisk trenger hjelp - noe det virker som at det gjør - er det viktig at du ikke sitter på dette alene, men at du heller sier fra til en eller flere av disse vi nevner. Det vil være til både ditt eget og hennes beste.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol