Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt en avtale med mamma om vis jeg ikke drakk før jeg har fylt 18

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en jente som nettopp har fylt 17 år. Jeg har hatt en avtale med mamma om vis jeg ikke drakk før jeg har fylt 18, så skulle hun betale lappen min. Dette sa hun til meg når jeg var 12. Nå for noen månder siden har hun plutselig trukket avtalen og vil ikke betale uansett om jeg ikke har drukket. Hun sier det er på grunn av at jeg var sur og frekk en lang periode ifjor (jeg var sur fordi jeg var såret). Jeg synes det er dumt at hun bare trekker en avtale sånn bare på grunn av at jeg var såret og sint en periode i fjor. Uansett, da har jeg bestemt meg for at jeg ikke trenger å vente til jeg er 18. Alle vennene mine drikker og jeg har lyst til å prøve (føler ikke drikkepress i det hele tatt, men vil prøve selv), men jeg føler at jeg kommer til å få skyldfølelse og dårlig samvittighet over dette uansett om avtalen ikke gjelder.. Føler at jeg kommer til å skuffe mamma..

SVAR

Besvart 17.12.2018 16:30:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle