Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hva alkohol gjør med hjernen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 16 år som drikker alkohol ca 1 gang i måneden, men det varierer ettersom noen perioder er det mer fester enn andre. Drikker meg i godhumør, men aldri for mye. Har kanskje drikke alkohol i litt under ett år. Jeg har 5 i snitt, å har hatt det ca hele ungdomsskolen (har ikke gått ned i karakterer). Jeg lurer på hva alkohol gjør med hjernen min nå ved mitt alkoholinntak og om det gjør betydelige store virkninger. Drikker kun for meg selv, og at jeg synes dette er gøy.

SVAR

Besvart 11.01.2019 13:16:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle