Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hva alkohol gjør med hjernen min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 16 år som drikker alkohol ca 1 gang i måneden, men det varierer ettersom noen perioder er det mer fester enn andre. Drikker meg i godhumør, men aldri for mye. Har kanskje drikke alkohol i litt under ett år. Jeg har 5 i snitt, å har hatt det ca hele ungdomsskolen (har ikke gått ned i karakterer). Jeg lurer på hva alkohol gjør med hjernen min nå ved mitt alkoholinntak og om det gjør betydelige store virkninger. Drikker kun for meg selv, og at jeg synes dette er gøy.

Besvart 11.01.2019 13:16
 

Svar
Hei

Så lenge du fortsetter det forholdsvis forsiktige drikkemønsteret du beskriver, vil det neppe gå ut over dine prestasjonsevner i noen særlig grad. Du vil kanskje kunne føle deg litt redusert i dagene etter du har drukket, men ikke i noe særlig lengre tid enn som så. Men: generelt er det jo slik at jo oftere du drikker, og jo større mengder du drikker, desto mer vil det kunne påvirke hvordan du føler deg i hverdagen ellers. Så prøv å være litt obs på at du ikke gradvis øker drikkemønsteret ditt med tiden, så skal det nok gå bra.

Du kan lese mer om dette i vedlagte artikler.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Jente trener i skauen (colourbox.com)

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol