Hopp til hovedinnholdet

Hva skal til for å få mamma til å slutte å drikke alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Mamma har i mange år vært deprimert og har også slitt med litt alkoholproblemer i perioder. Hun har vært innlagt 2 ganger for å få hjelp til alkoholproblemene og vært edru siden sommern. Nå har hun begynt å drikke igjen, og drikker i skjul. Hun sier det er for å føle glede pga medisinene hun tar for depresjonen flater ut følelsene/humøret, så hun «føler» ingenting. Hun har nå begynt å drikke igjen, og pappa orker snart ikke mer. Hun vil at vi skal godta at hun kan drikke en gang i blant, men pappa sier at det er helt uaktuelt. Hun er selv klar over at hun har et problem, men hun sier at hun gjør det for å føle glede. Problemet er bare at hun blir en annen person når hun drikker, og klarer ikke kontrollere eller begrense drikkinga. Jeg er redd for at pappa skal forlate henne og at ting skal bli enda verre. Jeg vet ikke lenger hva som skal til for å få henne til å slutte.

SVAR

Besvart 04.02.2019 10:53:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle