Hopp til hovedinnholdet

Våknet opp med neseblod etter å ha drukket alkohol, kan alkohol være årsak?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig starta å konsumere alkohol og jeg opplevde at natten etter jeg drakk voknet jeg opp og blødde mye neseblod. Jeg fikk stoppet neseblodet, men det var en ekkel opplevelse, så jeg lurer på om det er alkoholen som er grunnen til det, og om det er farlig. Uansett har jeg gitt meg selv et løfte om å slutte å drike Alkohol.

Besvart 09.02.2019 23:22
 

Svar
Hei Gutt 15, og takk for at du skriver til ung.no!

Alkohol vil kunne endre på hvordan blodplatene som hjelper blodet å levre seg (lage skorpe) fungerer og det er sett en sammenheng mellom bruk av alkohol og neseblødning i noen studier. Denne sammenhengen var klarest hos de som drakk alkohol ofte.

Neseblødning er sjeldent farlig, og den stopper som oftest av seg selv. Hvis den ikke stopper er det lurt å dra til lege for å få hjelp til å stoppe den. Det er sjeldent man ser alvorlige blødninger fra nese hos unge og ellers friske, men det hender av og til.

Når man er påvirket av alkohol er man ikke så oppmerksom på det som foregår rundt seg, og det er fort gjort å snuble og slå seg. Hvis man slår nesen sin kan det definitivt føre til neseblødning.

Jeg syntes det høres lurt ut at du har lagd en avtale om å slutte med alkohol.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol