Hopp til hovedinnholdet

Er jeg alkoholiker eller ikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, kjæresten min mener at jeg er alkoholiker. Noe jeg er helt uenig i og bare mener er feil i forhold til at jeg bare er 16 år og ikke drikker så mye osv. Jeg drakk veldig mye i en periode for en liten stund siden, men han ville jeg skulle slutte siden det begynte å få negative konsekvenser for forholdet. Jeg liker å drikke og jeg savner det på en måte, har det veldig gøy og føler en trang til å gå på fest og å drikke meg full. Før dro jeg bare for å bli ordentlig full og det var det eneste jeg tenkte på, tenkte liksom hele uka «gleder meg til helga for da kan jeg endelig drikke igjen». Jeg har litt selvinnsikt og skjønner at det begynte å utvikle seg til noe dumt når jeg bare gikk for å bli drita.. men jeg har fortsatt lyst til å drikke og feste. Så spørsmålene mine er: hva er definisjonen på alkoholiker, og ligger ikke det litt dypere? og blir det ikke veldig feil av han å påstå at jeg er det? ser kanskje at det finnes noen tendenser, men ikke noe mer enn det.

SVAR

Besvart 12.02.2019 13:29:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle