Hopp til hovedinnholdet

Frisk fram til denne festen som er i morgen

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, har nå vært forkjølet i 3 dager. Jeg har hatt feber, vært slimete osv. Har jobbet hardt for å bli frisk fram til denne festen som er i morgen. Er nesten frisk, men har fortsatt litt slim igjen, burde jeg gå på denne festen (blir alkohol)? Vet at alkohol nedsetter immunforsvaret, men vil jeg bli mer syk om jeg går?

Besvart 11.02.2019 11:22
 

Svar
Hei

Det kan ta noen dager å få svar på denne tjenesten. Derfor vil nok svaret komme noe sent.

På generelt grunnlag kan vi si at dersom du er mer eller mindre frisk, går det greit å drikke litt alkohol, men ikke drikke deg særlig beruset. Dersom du har en lege å snakke med, kan du også spørre henne/ham om bruk av alkohol under og etter forkjølelse. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol