Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å bli full som 13 åring?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er det farlig å bli full som 13 åring? Har drukket sprit og tatt noen shots og fikk veldig vondt i hodet dagen etter og var sikkelig dårlig.

Besvart 11.02.2019 11:24
 

Svar
Hei

Du spør om det er farlig å bli full for deg som er 13 år. Det kan være litt risikabelt, ja. Hvorfor det? En ting er hva som kan skje mens du er full. Det kan skje ulykker og uhell som kan være farlig. Som du også har merket, dagen etter du drikker alkohol, får du vondt i hodet. Grunnen til det er rett og slett at alkohol er ganske giftig for kroppen og hodet ditt. 

I tillegg er det mer risikabelt for ungdom enn voksne å drikke. Forskning viser at jo tidligere man begynner å drikke alkohol, jo større er sjansen for at å utvikle alkoholproblemer senere i livet. Kroppen og hjernen til unge mennesker er fremdeles i utvikling fysisk og psykisk, og derfor øker faren for skader. 

Du kan godt se litt på artiklene under dersom du vil lese mer om dette. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol