Hopp til hovedinnholdet

Synes det er vanskelig å snakke med mamma etter å har drukket alkohol.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Var på fest i helga og da var det litt alkohol innblandet. Mamma fant ut av dett og fortalte meg at hun ikke synes det var greit. Jeg er ikke sur fordi jeg ikke foe lov, men jeg føler meg ukomfortabel og tør ikke snakke med mamma.

Besvart 12.02.2019 16:33
 

Svar
Hei

Du stiller ikke noe spørsmål, men sier du føler deg ukomfortabel. At du ikke vil snakke med moren din etter at hun oppdaget at du drakk alkohol. Vi synes det er veldig bra at du ikke er sur for det, og innser at moren din har rett. Kanskje er du litt flau eller skamfull? At du føler at du har skuffet moren din og derfor blir det vanskelig å snakke med henne. Er det tilfellet er det bra hvis du sier noe til henne om det. Hvis dere snakker om det vil hun kanskje stole på deg igjen.

Er det ikke det du mener med ukomfortabel så skriv gjerne inn igjen og fortell litt mer om hvilke tanker du har om det som har skjedd mellom dere.  

Du kan også få tips til å snakke med moren din i artikkelen "Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?". 

Du kan også kikke på de andre artiklene under her! 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

- Kjøper alkohol til mindreårige

Kjøper vin (colourbox.com)

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

Les mer

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol