Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å drikke alkohol i båt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tenkte å ta en båttur til Sverige fra et sted i Asker og jeg lurte på om det er lov å drikke alkohol hvis vi skal legge ned ankere å ta kvelden. Det skal være under 10 stk som skal bli med på den turen og alle er fra 16-17år. Isåfall hvis det ikke er lov hva er konsekvensene?

Besvart 02.03.2019 07:40
 

Svar
Hei

Så lenge man ikke kjører båten, men bare er passasjer, så er det i utgangspunktet ikke ulovlig å drikke alkohol i båt. Det er heller ikke ulovlig å drikke alkohol selv om du/dere er under 18 år. 

Det å drikke alkohol i båt kan imidlertid regnes som å drikke alkohol på offentlig sted, noe som er ulovlig etter alkoholloven § 8-9, men det er vel neppe tilfellet i spørsmålet ditt.

Du bør uansett være klar over at det kan oppstå farlige situasjoner når man drikker alkohol på sjøen, selv om båten ikke er i fart. 

En annen sak her er at dere ikke er gamle nok til å drikke alkohol, og alderen deres repareres ikke av at dere er i båt.

Hilsen juristen, Ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

- Drikker alkohol på offentlig sted

Gutter drikker ute (colourbox.com)

Jeg og noen venner tok noen pils i en park der vi bor. Men da vi skulle gå kom politiet. Vi hadde ølbokser som vi gikk og drakk av, og politiet skrev ned navnene våre. Er det så farlig at vi drakk litt da, vi bråkte jo ikke eller noe. Hva skjer nå?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol