Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikke la meg drikke meg full.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg skal på fest med et par venninner snart. Der skal vi drikke. Jeg har fortalt mamma om ting de jentene har gjort som røyking,drikkin, snusing osv. Nå føler jeg at hun ikke stoler på meg og må hente. Jeg mener når hun får vite så mye kan hun tro litt på meg. Jeg hadde i hovedsak tenkt å drikke meg driting for første gang, men tør ikke pga mamma. jeg vet hun bare gjør jobben sin men det er så fortvilene

Besvart 14.03.2019 21:07
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er veldig forståelig at du vil på fest og drikke og gjøre som de andre. Du har ikke lov til å drikke og røyke. Moren din bryter loven om hun tillater dette. De aller fleste foreldre er redde for det som kanskje med barna sine når det er rus med i bildet. det er vanskelig for dem å ikke være redd for at jenter kan bli voldtatt i fylla, det er ikke uvanlig. Man kan bli utsatt for flere typer farer nå en er full. Alkohol i seg selv kan være dødelig om man får i seg for mye.

Moren din risikerer også å bli meldt til barnevernet om hun med viten og vilje lar deg drikke. Det at hun blir utrygg på hva som du gjør handler om at hun er glad i deg og vil beskytte deg.

Det er kanskje viktig at du tenker deg grundig om hvorfor det å drikke deg driting er så viktig. Er det mulig å ha det morsomt uten? Det hadde vært utrolig vondt om du ved å drikke utsetter deg for noe som kan skade deg for livet. Er det vanskelig å være den som sier nei?

Er det kanskje en ide å snakke med noen om dette? Helsesykepleier eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Ikke minst er det viktig at du snakke med moren din om dine dilemma.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Må jeg drikke for å passe inn i gjengen?

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Alle andre rundt meg drikker alkohol på fester, og jeg føler at jeg også må gjøre det for å passe inn. Hvordan skal jeg takle drikkepresset?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol