Hopp til hovedinnholdet

Gruppepress og alkohol

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 17 år, jeg bor i en høvelig stor by har mange venner å en god familie som støtter meg. Jeg gjorde noe dumt i helgen. Jeg var på besøk hos noen venner ig vi satt og spilte spill på en playstation, så hentet den ene kompisen min fram to flasker sprit og brus. Jeg er ikke den personen som drikker. Har bare drukket 1 gang før dette og jeg ville egentlig ikke ha noe av dette. Så ble det gruppepress til jeg tilslutt ga opp å drakk. Jeg drakk 5 glass av dette å kjente at jeg ikke var megselv. Jeg måtte bare gå hjem og mamma kjente det luktet alkohol av meg, jeg og henne skulle ta en prat senere til uken. Men jeg vet ikke hva jeg skal si, hvordan skal jeg forklare at jeg ikke hadde intensjoner for å drikke? Hun vet at jeg ikke er personen som drar på fester og liknende. Men hun var ganske skuffet nå. Alle svar tas godt imot

SVAR

Besvart 11.04.2019 10:14:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Å være den som ikke drikker

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? Ungdomsjournalist Amalie gir deg gode tips til å takle drikkepresset.

 

Les mer
account_circle