Hopp til hovedinnholdet

Stefar drikker for mye. Kan jeg helpe han?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en stefar som er alkoholism. Han drakk og røyk mye mer tidligere. Men i siste halvår etter at han har fått seg barnebarn (datteren til stebroren min), bestemte han seg for å slutte å røyke. Han klarte å røyke mindre nå og bruker snus i tillegg for å kutte tobakk. Problemet er at nå drikker han for mye. Han ble full helt til han ikke klarer å kontrollere segselv. Han lå på gulvet, på badet og overalt. Jeg og moren min har aldri sett han på denne måte før og vi ble sjokkert. Han er nå 66 år gammel og har KOLS og vi er veldig bekymre oss for det. Så lurer jeg på om hvordan kan vi hjelpe han med å kutte alkohol? Altså vi nekte ikke at han skal drikke, men jeg vil ikke at han skal drikke helt til han miste kontroll på seg selv som han gjør nå. Det er ingen vold eller noe slik hjemme. Jeg er bare redd for helse hannes. Takk på forhold.

SVAR

Besvart 08.05.2019 12:39:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle