Hopp til hovedinnholdet

Alkoholholdige drikker uten gluten

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg har cøliaki, og lurer på hvilke typer alkoholholdige drikker som ikke inneholder gluten. Trodde frem til i dag at all brennevin var glutenfri, men tror kanskje jeg har tatt feil. Evt hvor store mengder med gluten inneholder det i og med at de har vært igjennom mange prosesser. Er for eksempel koskenkorva, smkrnoff ice, absolutt vodka eller kalinka glutenfritt? Og hva skal jeg lete etter neste gang jeg skal kjøpe noe.

Besvart 09.05.2019 15:39
 

Svar
Hei

Vin inneholder ikke gluten. De aller fleste typer øl inneholder gluten, men det finnes noen som er uten gluten. Her finner du noen eksempler på glutenfrie øltyper. Mer informasjon om cøliaki finner du i denne artikkelen på Vinmonopolets nettside.

Se også denne artikkelen eplife.wordpress.com/2013/01/09/alkohol-uten-gluten-2/

Norsk cøliakiforening har mye god informasjon om glutenfritt kosthold på nettsiden sin, deriblant en Ingrediensliste A-Å som kan være nyttig for å se hvilke ingredienser som er glutenfrie eller ikke.

Vi anbefaler deg å kontakte Norsk cøliakiforening for mer veiledning på hva du kan se etter og hva du kan drikke. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol