Hopp til hovedinnholdet

Rart at foreldrene mine ikke vet at jeg drikker?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 18 år som har vært myndig i noen måneder nå. Og jeg har et spørsmål angående det med alkohol. Jeg har smakt alkohol noen ganger og drikker ikke ofte, men innimellom med venner. Jeg har selv aldri drukket meg full eller beruset før og er forsiktig med det. Men greia er at foreldrene mine ikke vet det for jeg har aldri tenkt over dette siden jeg er 18 kan kjøpe selv osv, for synes det er på en måte rart at jeg ikke skulle få lov til å drikke siden jeg er 18.Men burde de vite det? For føler det blir rart om jeg skal skjule det også.

Besvart 13.05.2019 11:18
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at du synes dette føles litt rart. Du er tross alt i en fase av livet hvor du går fra å være en ungdom til å være en ung voksen, og da er det mange ting som forandrer seg på ganske kort tid. Blant annet hva slags forhold man har til foreldrene sine, hvordan man snakker med dem, og hva man snakker med dem om.

Om du skal fortelle dem om at du drikker litt alkohol eller ikke er egentlig bare opp til deg selv, men i utgangspunktet tenker vi at du godt kan være åpen med dem om dette. Du er tross alt myndig, og de kan ikke nekte deg å drikke alkohol. Å drikke alkohol er jo noe veldig mange voksne gjør, i større eller mindre grad. Og når man begynner å bli voksen, er det også naturlig å snakke med foreldrene sine om mer voksne ting.

For øvrig er det godt å høre at du går forsiktig fram når det gjelder alkohol - fortsett med det!

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol