Hopp til hovedinnholdet

Alkohol og angst

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Det siste året har slitt med angst når jeg drikker alkohol. Det kommer når jeg skal legge meg og er helt irrasjonell. Jeg sliter med å sovne, våkner hver time fordi jeg er stressa, får høy pust og begynner som regel alltid å gråte. Jeg stresser over ting som er helt tullete og må alltid prøve å distrahere meg selv, men det funker sjeldent. Angsten kommer om jeg legger meg sent og/eller drikker annen alkohol enn øl. Jeg vet at løsningen er å legge seg tidlig , men like vel er jeg redd for at angsten skal komme og det funker heller ikke om vi har fest i kollektivet og jeg ikke kan legge meg når jeg vil. Jeg har tidligere slitt med sosial angst, men det er lenge siden og jeg har ikke opplevd angst uten å ha drukket på mange år. Hva kommer dette av? Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå det?

SVAR

Besvart 19.05.2019 14:00:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle