Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å slutte og drikke, men klarer det ikke.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei, jeg begynte å drikke alkohol da jeg var 15 og et halvt og nå er jeg snart 16. Jeg syns det er veldig artig og drikke og liker å gjøre det, men jeg føler meg dårlig dagen etter. ikke bare fysisk men også psykisk. jeg har lyst til å slutte og drikke og sier til vennene mine at jeg skal stoppe men når jeg får muligheten blir jeg så ivrig og klarer ikke å kontrollere meg selv. Jeg tror vennene mine har mistet håpet. jeg slutter ikke å drikke og jeg får dårlig samvittighet for det. alkohol får meg også til å gjøre dumme ting som f.eks å stjele fra mamma og pappa. jeg elsker adrenalinet men får meg til å føle meg dårlig etterpå. nesten alle på trinnet mitt drikker men bestevenninnen min gjør det ikke og det får meg til å føle meg dårlig. hva skal jeg gjøre? er jeg avhengig?

SVAR

Besvart 22.05.2019 15:24:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Spørsmål eller bekymringer om rus?

Er du nysgjerrig på ulike rusmidler? Vil du bli rusfri? Eller har noen i familien din et rusproblem? Da er det hjelp å få.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle