Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lov til å drikke alkohol, men foreldrene mine nekter- hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 18 år som har noen spørsmål angående alkohol. Så jeg har lov til å drikke alkohol, men foreldrene mine er ikke så veldig fan av det. Det har ingenting med relgion å gjøre. Jeg har drukket siden jeg var sånn 17 en gang i blandt, så det er ikke helt fremmed for meg. Dette vet ikke de. De vet bare at jeg ble tatt inn på sykehus pga hjemme alene fest og politiet sa at jeg måtte - ellers måtte jeg bli kjørt på fyllearresten. Da hadde jeg drukket og de sa at jeg ikke kunne bli alene hjemme. Med unntak av dette, vet de ikke noe særlig mer. Jeg liker alkohol, men drikker fortsatt ikke for mye av det. Når jeg er med venner drikker jeg mer en jeg kanskje burde, men dette vet fortsatt ikke foreldrene mine noe om. Jeg har sagt alt jeg kan med at jeg ikke skal drikke mye og være ansvarsful når jeg drikker. De mildt nekter meg å drikke alko til maten eller i helgen. Jeg vet at jeg kan lovlig drikke, men det er jo deres hus. Hva kan jeg faktisk gjøre her?

SVAR

Besvart 31.05.2019 12:19:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Aldersgrenser og alkohol

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle