Hopp til hovedinnholdet

Har hatt kyssesyke og har økte leververdier. Kan jeg drikke litt alkohol?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg fikk kyssesyken i starten av april og ble ganske syk. Innlagt på sykehus mens det sto verst på i midten av april for intr væske og obs av lever og verdier som gjorde meg skikkelig gul. Blodprøver hos fastlege 15.mai viste: Fosfatase - 177 Aspartataminotransferase - 50 Alaninaminotransferase - 92 Nøytrofile granulocytter - 1,5 Alle andre prøver på arket var innenfor normalen. 5 juni skal jeg på en stor konsert i en annen by med venninner, billetter bestilte vi allerede i fjor sommer for å sikre oss. Jeg skjønner at jeg ikke kan feste ved å drikke meg full som de andre, men kan jeg drikke en halvliter til maten en dag og en halvliter på konserten den andre dagen mtp leveren? Tåler leveren en halvliter øl nå? Vil jeg kjenne om leveren blir stressa? Jeg røyker ikke, bruker ingen medisiner, har tatt det med ro og lyttet til kroppen siden jeg ble syk. -Mari-

SVAR

Besvart 04.06.2019 23:59:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kyssesyken – hva er det?

Svært mange unge rammes av kyssesyken. Men hva er det egentlig? Og hvordan vet du om du er smittet?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
account_circle