Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å drikke alkohol mens man bruker ADHD medisiner?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år, blir 18 i september. Jeg lurte på om virkningen på alkohol blir doblet om jeg tar adhd-medisinene mine før jeg drikker alkohol? For cirka 2 uker siden så gikk det skikkelig galt der pappa måtte hente meg for jeg ikke klarte å gå eller snakke. Dagen etterpå virket det som om jeg kunne kjenne hjertet mitt poppe ut av brystet. Jeg kunne også kjenne hvert eneste dunk hjertet mitt hadde. Er dette farlig?

Besvart 10.06.2019 22:08
 

Svar
Hei Gutt 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Når man blander ADHD medisiner og alkohol er utfallet uforutsigbart. Generelt vil alkohol øke ritalinkonsentrasjonen i blodet og forsterke bivirkningene, så det kan godt være det var det du kjente, med hjertebank og problemer med å gå og snakke. i verste fall kan det føre til koma.

Hvis disse symptomene har gått helt tilbake, og du føler deg som normal nå, har du sannsynligvis ikke fått noen senskader, men det frarådes sterkt å ta ADHD medisiner samtidig som man drikker alkohol, ettersom det kan være farlig.

Jeg ville kontaktet fastlegen, og forhørt meg om mulige løsninger, men samtidig med at du bruker ADHD-medisin bør du ikke bruke alkohol.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol