Hopp til hovedinnholdet

Venn har begynt å miste kontroll i forhold til alkohol, kan jeg gjøre noe?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg og vennene mine har så vidt begynt å eksperimentere med alkohol. Ikkje noe stort, bare for stemninga. Men den eine vennen min har begynt å miste litt kontrollen. Han seier sjølv at han har blitt alkoholiker, og drakk i dag 7 shots aleine. Eg føler at det er noe han tenker ofte på. (For å få shotsa stjal han masse fra ein heilt ny flakse, som kommer til å bli fort merka, men han klarte ikkje å la vere) Han bur langt vekke og vil ikkje si det til ein voksen. Eg føler at det er eit problem. Kan eg gjøre noe?

SVAR

Besvart 12.06.2019 17:21:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Fakta om alkohol

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

 

Les mer
attach_file

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Virkning av alkohol i kroppen

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

 

Les mer
attach_file

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

 

Les mer
account_circle